Maak een statement met de gordijnen in het huis

Vivante Bekenkamp neemt jou alles uit handen als het gaat om interieur

Gordijnen vind je bij ons in allerlei soorten, maten en van verschillende stofsoorten. De meest voorkomende stofsoort voor gordijnen is tegenwoordig polyester. Deze stofsoort heeft als voordeel dat de kleur langer mooi blijft en dus minder snel verkleurt in het zonlicht. Bovendien is de krimptolerantie van deze stoffen lager, waardoor de stof minder werkt dan natuurlijke stofsoorten zoals wol, katoen of linnen.

Tegenwoordige zijn er steeds meer stoffen met een mix van verschillende soorten textiel. Bij deze klant in Hilversum is er gekozen voor een gordijnstof die deels bestaat uit polyester en viscose. Dat laatste geeft het gordijn een zijden uitstraling vanwege de lichte glans en het zacht aanvoelende karakter.

Bovendien zijn deze gordijnen gevoerd met een bijpassende gordijnstof zodat de stof beschermt is tegen het zonlicht en het 's avonds extra verduisterd.

De rails is in een opvallend donkere RAL kleur geleverd. Zowel de gordijnen als de gordijnrails vallen nu bijzonder goed op. Op de onderstaande foto is bovendien te zien dat de gordijnen extra lang zijn besteld. De gordijnen vallen dus als het ware op de grond, wat er lekker nonchalant uit ziet.

Simpel maar effectief: decoreer je kamer met gordijnen

Deze okergele gordijnen zijn niet bepaald standaard of saai te noemen. Er is een duidelijk statement gemaakt om deze kamer extra op te late vallen. Bij het uitzoeken van de gordijnen is het is belangrijk om een duidelijk interieurplan voor ogen te hebben. Deze klant heeft er namelijk voor gekozen om de kleur van de gordijnen terug te laten komen in de accessoires. Uiteraard moet alles wel één geheel vormen.

Wil je graag ondersteuning in het opstellen van zo'n interieurplan? Neem dan contact met ons op en vraag naar onze interieurstyliste José Kroon. Wij begeleid onze klanten in het bepalen van de gehele inrichting, gecombineerd met het uitzoeken van gordijnen, vloeren, raambekleding, wandbekleding en kleurstellingen.

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook